Super lekker, super gezond: banaan/framboos ijs!

Een vraag die ik contstant krijg dezer dagen is: “waar haal jij toch altijd die receptjes?”. Ook daarom is #Healthy geboren! Er zijn zo veel leuke sites en blogs. Boordenvol recepten en informatie. Alles binnen handbereik om zelf aan te slag te gaan. En die sites wil ik graag met jullie delen. Ik deel ook telkens één receptje zodat jullie zelf meteen overtuigd raken.

Een van de sites die je zeker ook’s moet bezoeken is die van Steffi: Bye Bye Cheeseburger. Een 20-er uit Antwerpen die met haar site “mensen hoopt te inspireren om gezonder in het leven te staan en gezondere keuzes te maken in de winkel”. Op haar blog staan heel wat receptjes die nog op mijn wishlist staan, maar toen ik vorige week dit receptje zag langskomen, kon ik niet wachten om het uit te proberen.

Gisteren was het zo ver. Na een voormiddag #healthy baking voor de komende week (havermoutcake en gezonde noten/cranberry koekjes) ging ik in de namiddag voor dit overheerlijke, mooie, fantastische receptje voor naanijs. Voor je rare gedachten krijgt. Naam komt gewoon van banaan 🙂

Dit dessert ziet er niet alleen sensationeel uit (kijk zeker op Steffi’s site voor prachtige foto’s!), het is ook gewoon écht lekker. Zo’n gerechtje waarvan je achteraf denkt: ik kan niet geloven dat dit zo simpel en gezond is. Het is zo simpel en gemakkelijk. Iedereen kan dit maken.

Wil je weten hoe? Ik deel het graag met je. Maar kijk zeker ook op Bye Bye Cheeseburger voor meer heerlijke recepten!

Nodig:
4 bananen (minstens 6 uur diepgevroren in schijfjes in de frigo)
handje vol frambozen
Amandelmelk (water kan ook)
bessen, frambozen en/of 70% pure chocolade schilfers als topping

Doen:
Neem de diepgevroren bananen en blender ze met de amandelmelk. Begin met 4 lepels en voeg extra bij indien nodig. Blender tot een smeuïg geheel zonder grote brokken. Vul de glaasjes met de helft van het bananenijs en zet even in de koelkast. Voeg de frambozen toe aan de rest van het ijs in de blender en mix tot je een mooie roze massa bekomt. Giet hier nu een laagje boven op het banaanijs en werk af met de frambozen, bessen en chocolade.
IMG_3094 IMG_3092 IMG_3091 IMG_3090 IMG_3095

Smul en be amazed!!!  Dit is echt een toppertje vind ik! Benieuwd of jullie het ook zo lekker vinden, dus als je er voor gaat: Let me know!

2 gedachten over “Super lekker, super gezond: banaan/framboos ijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *