Heerlijke ontbijtrecepten voor tijdens de vakantie: Havermoutpap met frambozensaus

MMM! Kerstvakantie! Wat een heerlijke tijd! De enige vakantie van het jaar waarin we grotendeels gewoon thuis zijn en geen reisplannen hebben. Uniek dus!

Zalig vind ik het, elke ochtend is er tijd om te experimenteren en lekkere dingen op tafel te toveren. Deze week zal ik hier enkele receptjes delen. Als eerste stond deze week een receptje uit het maandblad Vitaya op de planning. Een super lekkere havermoutpap met een soort van frambozensaus. Hierbij mijn versie (ik paste enkele dingen aan volgens wat ik in huis had).

Nodig (4 personen):
180g snelkokende havermout
600ml kokosmelk
200ml water
2 el honing
10 geroosterde amanelschilfers (ik had enkel amandelen in huis en verhakselde die in de blender)
150g diepvriesframbozen (of gewoon mix van bosvruchten hier)
1 el citroensap
1 rode appel
zaden en pitten
griekse yoghourt

Doen:
Verwarm de kokosmelk met het water en meng er de honing onder. Roer de havermout erdoor en draai het vuur laag. Laat vijf minuten garen. Verwarm de rode vruchten met een scheutje water en het citroensap in de microgolf. Prak de vruchten wat fijn. Verdeel de havermout over de kommetjes en giet er wat saus over. Bestrooi met de amandelschilfers en eindig met de appelblokjes, wat yoghourt en zaden en pitten naar keuze. Bedruppel tenslotte nog met wat extra honing en indien gewenst ook kaneel.

SUPER lekker. Wij konden letterlijk niet wachten, dus ik heb er zelfs geen foto van genomen. Je zal het dus moeten doen met deze, uit Vitaya. Smakelijk!

IMG_6710

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *