Appel-Kers Havermout

Na de eerste zonnige lentedagen, wou ik ook wat zomer op mijn bord! Ik experimenteerde een beetje en kwam uiteindelijk bij deze lekkere havermout met appel en kersen! Heerlijk!

Nodig (voor 1 persoon):
250ml amandelmelk
50g havermout
1/2 appel
7-tal kersen
1/2 tl vanille extract
Snuifje kaneel

Doen:
Breng de amandelmelk aan de kook, samen met de havermout. Roer regelmatig goed door. Laat zachtjes enkele minuten doorkoken, terwijl je de appel schilt en in kleine blokjes snijdt. Halveer de kersen en haal de pit er uit of gebruik gewoon diepvries kersen die je alvast licht ontdooit. Voeg de appel en de kersen toe aan de havermout en laat nog even koken. Roer tenslotte de vanille en kaneel door het mengsel. Doe de havermout in een kommetje en laat nog even rusten alvorens je aanvalt. Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *