Back to school: Kokosnoot-chocoladerotsje

Nog héél even vakantie en dan onverbiddelijk: back to school.

Opnieuw inspiratie vinden dus voor lekkere, maar gezonde snacks. Dus daarom ben ik weer volop in experimenteer modus gegaan. Eén van de eerste testjes, bleek een enorm succes. Ik had mijn twijfels met alle kokosnoot er in, maar de meisjes waren echt wild enthousiast. De rotsjes zijn super makkelijk en snel te maken, dus iedereen blij!

Nodig 35 stuks (ik deed alles gedeeld door 4 want anders is t nogal veel lijkt mij):
400g donkere chocolade (85%)
120g kokosschilfers
1 el kokosolie
75g pompoenpitten
80 zonnebloempitjes
(eventueel, maar wij deden zonder) gedroogd fruit
grof zeezout

Doen:
Smelt de chocolade, schep de andere ingrediënten er door en meng goed door. Laat 2 minuten staan en roer opnieuw. Als het mengsel nog te nat is, kan je nog wat kokosschilfers toevoegen. Schep vervolgens hoopjes van het mengsel op een met bakpapier bekleed bord of plaat en bestrooi met zeezout en extra zaden. Zet minstens 1 uur in de koelkast en bewaar het fris. Lekker, maar iets minder mooi te fotograferen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *