Banaan-hazelnootcreme smoothie

Regelmatig begin ik de dag met een smoothie. Snel klaar, lekker, vullend (zeker als je er wat havermout bij doet) en als het snel moet gaan, kan ie nog gewoon mee in de auto om daar rustig verder te drinken. Het fijne is ook dat je eindeloos kan variëren en improviseren.

Zo wou ik laatst iets doen met banaan en pindakaas. De pindakaas was op, maar ik had nog gezonde hazelnoot butter staan, die ik kocht bij Pit Pit. Een hazelnootpasta die bestaat uit 100% hazelnoot, zonder enige toevoegingen en dus vrij gezond is. Ik besloot het er op te wagen en kwam tot volgende smoothie.

Nodig:
1 Banaan
2 koffielepels hazelnoot creme
1 el griekse yoghourt
1 kop melk
chiazaad
lijnzaad
hennep

De eerlijkheid gebied mij dat ik de meeste ingrediënten wel wat op gevoel bij elkaar gesmeten heb. Deze hoeveelheden zijn dus bij benadering. Wil je zelf meer of minder melk of griekse yoghourt, ga er dan vooral voor. Ik vond het alvast lekker en afwisselend! Volgende keer denk ik dat ik bij dit recept eens een halve avocado doe. Dan wordt deze smoothie nog romiger en dan kan ie perfect als namiddagsnack milkshake.

IMG_3128

Heerlijk met een stukje havermout ontbijtcake!
IMG_3131

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *