Boek review: Fitness als Medicijn

Naast gezonder te eten, probeer ik ook zoveel mogelijk te bewegen. Het begon met m’n Jawbone activity tracker (elke dag zoveel mogelijk stappen proberen te doen) en af en toe een lesje start to run. Op het werk doen we samen de 30 days squat challenge (auw die bovenbenen!), maar er kan altijd nog wat bij. Tijd om naar de fitness te gaan, is er helaas niet, dus ik was redelijk benieuwd toen ik het boek “Fitness als medicijn” zag. De ondertitel is namelijk “10 bewegingsprogramma’s voor thuis of in de gym”.

“Geen klassiek fitnessboek, wel een gids met specifieke oefeningen in om gezond en krachtig door het leven te gaan.” Klinkt goed, toch?

Daarnaast is er nog een deel van het boek speciaal voor mensen die kampen met medische problemen….Het tweede deel biedt namelijk specifieke oefeningen aan voor het verhelpen of verlichten van symptomen bij aandoeningen zoals diabetes of osteoporose. tot nevenwerkingen na kankerherstel.

Het boek staat vol inzichten over thema’s zoals “zitten is het nieuwe roken”, high intensity interval training, fit met apps en er is zelfs een hoofdstuk over die beruchte gezondheidsnorm van 10.000 stappen per dag.  Wist je trouwens dat de oorsprong van deze aanbeveling een commerciële stunt was van een Japans bedrijf in stappentellers?

Fitness als medicijn is vrij uitgebreid, maar voor mij soms iets te serieus. Maar interessant is het wel. Op het eerste zicht moest ik mij wat forceren om er in te beginnen lezen, maar eens je bezig bent, kom je wel heel wat interessante  en motiverende weetjes tegen. Ideaal voor mensen die houden van goed uitgewerkte en wetenschappelijk onderbouwde bewegingsprogramma’s dus. Oefeningen zijn heel helder en begrijpelijk uitgelegd, dus je kan vrijwel meteen aan de slag. Ideaal ook voor wie rustig thuis zelf aan de slag wilt gaan, want de oefeningen zijn zo opgesteld dat je ze kan uitvoeren zonder dure toestellen of allerlei materiaal. Bovendien staat er altijd duidelijk uitgelegd hoe je het wél en niet moet doen.

Het boek is te koop voor 19,99 bij Bol.com.
(Mocht je het boek zelf willen kopen, dan is het leuk als je het via bovenstaande link doet).

9789022332016

Benieuwd trouwens wat jullie van beweging doen? Komen jullie aan 10 000 stappen per dag? Of zit je elke week in de fitness? Ik lees het graag!

Veel bewegingsplezier gewenst!

Een gedachte over “Boek review: Fitness als Medicijn

  1. Pingback: Cıvata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *