Erg lekker bananenbrood, zonder suiker!

Hier zijn we weer. Terug van weg geweest.

Tijdens onze roadtrip in Australië herontdekte ik mijn liefde voor bananenbrood weer volop. Terug thuis dook ik meteen mijn keuken in om weer volop healthy te gaan experimenteren. Nog geen week terug en dit bananenbrood maakte ik vandaag al voor een tweede keer. Lekker (en snel op)! En géén suiker. Super dus!

Nodig:
3 bananen (hoe rijper hoe beter)
100g havermeel
80g spelt- of volkorenmeel
2 eieren
3 el kokosolie
een scheutje melk
een beetje bakpoeder
3 el gezonde zoetstof (honing of agavesioop bijv)
Smaakmakers naar keuze, zoals: zonnebloempitten, noten, amandelschaafsel, geraspte kokos, cacao niks of zwarte chocolade, rozijnen, granola….Kortom: alles wat je zelf lekker vind!

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen en roer de zoetstof er door. Voeg ook de kokosolie toe en prak ook deze klonters wat fijn. Weeg de haver- en smeltmeel af en roer deze, samen met het bakpoeder, door het bananenmengsel. Roer de eitjes er door en voeg een klein scheutje melk toe. Kies tenslotte enkele smaakmakers en roer deze, naar eigen smaak, door het beslag. Ik ging voor: zonnebloempitten, spelt, pompoenpitten, cashewnoten en zwarte chocolade stukjes.  Giet vervolgens in een cakeblik (met bakpapier). Voor een lekker randje (en oké: een mooie afwerking): strooi je ook nog wat lekkers bovenop de cake. Ik koos voor: geraspte kokos, cashewnoten en wat granola. Bak gaar gedurende een 45 a 60 min (afhankelijk van de oven).

IMG_2125 IMG_2126

Heerlijk en goed vullend!

Benieuwd of jullie deze ook zo lekker vinden, dus laat zeker iets weten als je met dit recept aan de slag gaat. Heb je zelf ook een succesrecept voor bananenbrood, dan lees ik dat ook graag natuurlijk!

Een gedachte over “Erg lekker bananenbrood, zonder suiker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *