Gezond bakken: havermout ontbijtcake!

Deze keer een goed basisrecept voor een gezonde havermout ontbijtcake. ‘T was een experimentje, een paar recepten door elkaar, een beetje gepimpt naar eigen goesting.

Nodig:
1 peer
2 eieren
handje dadels of rozijnen
amandel noten
Kaneel
6 el havermout
snufje zout
beetje bakpoeder
Breakfast booster (uit Albert Heijn denk ik: een mix van noten, zaden en pitten)
Eventueel: lucuma voor extra energie if you’re into poedertjes

Doen:
Schil en snij de peer. Gooi samen met de eieren, de dadels, wat amandelen en het kaneel in de blender. Ik voegde ook wat lucuma toe, omdat dat zich goed leent voor gebak én het zorgt voor extra energie! En laat dat net zijn wat ik nodig heb dezer dagen….

In een andere kom meng je de havermout met een snufje zout, een theelepel bakpoeder en de notenmix. Je kan hier uiteraard volop in improviseren naar eigen zin: noten, rozijnen, bessen,…..Meer of minder. All up to you!

Bak de cake een 25 a 30 minuten in een oven van 180 graden. Let wel: dit beslag is genoeg voor een kleine cake (een normaal rechthoekig cakeblik halfvol). Eet je er met veel van, dan kan je de ingrediënten best verdubbelen, anders is ie snel op.

Hoewel hij moeilijk mooi of smakelijk te fotograferen valt was hij toch echt lekker. Gisteren gebakken, vandaag getest en goedgekeurd. Als ontbijt én als tussendoortje op het werk.

Smakelijk!

Wie nog op zoek is naar healthy ingrediënten, noten, zaden, superfoods of iets anders,  en dan vooral een super goede webshop met deze producten: Pit-P    is it! Groot aanbod, goede prijzen (zeker als je voor grotere hoeveelheden gaat) en goeie service. Een echte aanrader! Vanaf 35 euro ook gratis levering in België. Wij zijn alvast fan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *