Gezond (en lekker) trakteren: Snicker cupcakes!

Veel gezonde snacks zijn wel lekker, maar vaak komen ze helaas toch niet helemaal in de buurt van de ongezondere varianten. Natuurlijk is het ook een groei- (of eerder afkick-?) proces van al die geraffineerde suikers en na enkele weken gezonder snoepen, pasten onze smaken zich toch al wat aan. We kunnen hier nu echt genieten van onze gezonde pannenkoekjes met fruit en griekse yoghurt als ware het een chocoladetaart om u tegen te zeggen ­čśë

Een tijdje geleden zag ik bij Pauline weer een receptje wat me meteen geweldig leek. Snicker cupcakes, maar dan een gezondere versie. Gezonder, want het is en blijft wel een beetje snoepgoed. Ideaal dus voor een feestje of traktatie lijkt me.

Aangezien wij hier nog even moeten wachten op de volgende jarige hier,┬átrakteerde ik mezelf en de meisjes op een doodgewone zaterdag op deze heerlijke cakejes en wij vonden ze alvast heerlijk. ┬áPauline is ├ęcht een van onze favorieten hier. Check dus z├ęker Pauline’s blog eens voor massa’s recepten en inspiratie. En voor wie wil: Pauline heeft net haar eerste kookboek uit en ook dat lijkt erg de moeite!

Nodig:
1 grote, rijpe banaan
2 eieren
100 ml amandelmelk
2 el cacao
2 tl bakpoeder
125g havermout
10 tl pindakaas
60g pinda’s
scheutje honing
snuifje zout
Scheutje zonnebloemolie
(ik voegde nog een soeplepel lucuma toe)

IMG_4035

Doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Blender de havermout met de banaan, het bakpoeder, snuifje zout, de eieren en de melk tot een egale massa. Mix niet te lang. Voeg tenslotte de cacao en de honing toe en meng goed door elkaar. Voeg een scheutje zonnebloem olie en klaas is kees! Verdeel het beslag over de cakevormpjes: doe overal 1 soeplepel beslag in en leg een dikke (jum!) theelepel pindakaas op het beslag en giet er de rest van het havermoutbeslag over. Duw overal (lichtjes) enkele pindanoten in en bak de cakjes een 25-tal minuten. Lekker, ook als ze nog een beetje warm zijn (of ben ik de enige die nooit kan wachten?) ­čÖé

IMG_4037 IMG_4041 IMG_4042

 

Een gedachte over “Gezond (en lekker) trakteren: Snicker cupcakes!

  1. Mrwan schreef:

    Dat ziet er lekker uit. Fijn om voor zo’n groot gezin te koken. Meestal ben ik alelen met de kids en onze kleinste (9mnd)eet nog niet alles met ons mee. Dus voor onze grote meid (4 en eet alles)en mij koken is heel anders, dan grijp je snel naar een potje rode kool ipv een hele kool. Ingrid, Je kan ook snel van een paar geschilde appeltjes wat appelmoes maken, gezonder als margarine. Dat doe ik meestal als ik iets kook waar onze dochter niet zo van houdt. Even schillen, in blokjes, minuutje in de magnetron en doorroeren. Er kan nog suiker bij, maar dat doe ik eigenlijk nooit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *