Gezond ijsje: banaan-pindakaas

Zalig, toch, die heerlijke nazomer. Een echte hittegolf, hier heb ik heel de zomer op gewacht.

Ideaal weer om een nieuw gezond ijsje uit te proberen, gewoon een ingeving van het moment, namelijk: een banaan-pindakaas ijsje.

Nodig:
een bevroren banaan (per persoon)
wat pindakaas
een blender

Doen:
Doe alles in een sterke blender en blender tot er een smeuïge ijsmassa ontstaat. Let op: dit vraagt wel wat power van je blender dus je zal ook af en toe moeten aanduwen of doorroeren om brokken te vermijden. Even volhouden tot je ziet dat er een echte ijsachtige massa ontstaat.

Even lekker als een echt ijsje en veel gezonder!! Geniet er van!

PS: de bevroren banaan moet zo rijp mogelijk zijn. Ideaal dus om je net-iets-te-verre bananen te bewaren. Zodra de bananen hier in huis bruin en plat beginnen worden, schil ik ze, snij ze in stukken en stop ze in een diepvrieszakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *