Gezonde chocolade ontbijt shake!

Mijn eerste echte nieuwe berichtje hier is er eentje met een super lekker receptje dat ik vond bij De Groene Meisjes. Wie, zegt u? De Groene Meisjes zijn 2 jonge, enthousiaste meisjes, die geloven dat een groener leven vooral leuk moet zijn.  Ze willen een platform voor groene inspiratie allerhande zijn. En ik kan alvast zeggen:  als je interesse hebt in #healthy food, kijk dan zéker eens op hun website. Boordenvol ideeën en recepten.  Waaronder ook dus deze van een overheerlijke smoothie, of moet ik zeggen shake? Ideaal als ontbijt of tussendoortje. Hij lijkt wel milkshake. Bovenal is het een gezonde, vullende super lekkere chocolademelk. De kinderen en ik vonden ‘m alvast overheerlijk.

Nodig:
2 bevroren bananen
2 glaasjes (amandel)melk
2 ontpitte dadels
Kokosrasp naar eigen smaak
2 el (rauwe) cacao
indien gewenst: rijststroop (om het nog zoeter te maken)

Doen:
Doe alle ingrediënten in de blender en wacht even tot je een mega romige shake bekomt. Sit back en enjoy! Ja, ja, ook dit is gezond genieten! Hoe cool is dat?!

IMG_2969

Nog een tip: om de bananen in te vriezen pel je ze uiteraard eerst. Stop ze vervolgens in een afsluitbaar zakje en hup: in de diepvriezer. Altijd handig als je wat te veel bananen kocht, of gewoon om zeker te zijn dat je altijd een basis voor een lekkere smoothie of shake in huis hebt. Ook handig om er voor te zorgen dat je smoothie lekker koud is.

Tip 2: ik gooi ook altijd wat havermout in mijn smoothies, zo ben ik zeker dat ik er de hele ochtend mee doorkom zonder honger!

Het enige wat ik nu nog moet leren is hoe ik smakelijke foto’s van een shake te nemen…jullie zullen met gewoon moeten geloven. Of nog beter: hem snel zelf’s uit testen!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *