Gezonde, lekkere cupcakes met frambozen

Gezonde cakejes: vaak zijn ze goed vullend en voedzaam, maar eerlijk? Niet altijd even lekker. Maar! Sinds ik het geheim ontdekte van Griekse Yoghurt in cakebeslag voor een lekker, luchtig effect ben ik er helemaal fan van. Ik experimenteer er dus op los en ook deze cakejes ontstonden tijdens zo’n experiment. Super lekker, super snel gemaakt en leuk om mee te geven naar school.

Nodig (voor een 15-tal cakejes):
8 el havermout
4 el geraspte kokos
3 a 4 el Griekse yoghurt
2 (kleine) el zoetstof (bijv Stevia of kokosbloesemsuiker)
3 tl bakpoeder
1 groot glas melk
3 eieren
3 bananen
Frambozen


Doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Mix alle ingrediënten (behalve de frambozen) in een blender. Het deeg is vrij vloeibaar, dus gebruik een voorgevormd cupcakeblik om de cakejes te bakken. Zet in elk vormpje een papieren vormpje zodat je de cakejes er straks makkelijk uit kan halen. Vul de vormpjes en leg in elk cakeje een vier-tal frambozen. Zet in het midden van de oven en bak goudbruin in 15 a 20 minuten (afhankelijk van de oven).

Super snel, gezond en lekker! Wat wil een mens nog meer?

2 gedachten over “Gezonde, lekkere cupcakes met frambozen

  1. Henrieke schreef:

    Hallo! Deze cakejes uitgeprobeerd maar ze blijven na het bakken heel zacht en je trekt ze ook moeilijk van het papiertje. Ze zien er bij mij ook wat ingezakter uit dan bij jou. Enig idee wat ik verkeerd doe? Ik heb enkel de kokosbloesemsuiker vervangen voor palmsuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *