Gezonde paprika-feta spread

Ik schreef het al op m’n andere blog, maar deze week doen wij dus mee aan de Easy Peasy School lunchbox challenge.

Super leuk, vol inspiratie voor gezondere, lekkere snack- en brooddozen naar school. We zijn nu midden in de week en nog altijd fan!

Vandaag maakte ik de paprika-feta spread en die deel ik graag met jullie. Hij is zo gemaakt (enkel het roosteren van de paprika’s neemt even tijd in beslag) en is verrassend lekker.

Nodig:
2 oranje paprika’s (of 1 rode en 1 gele, zoals ik deed)
50g pijnboompitten (ingeroosterd)
1,5 el feta
scheutje olijfolie
scheutje citroensap
beetje zeezout
1/2 theelepel paprikapoeder

Doen:
Zet de oven op grillstand (op hoge temperatuur) en leg de paprika’s op een bakplaat. In de challenge staat dat je ze in z’n geheel grilt en dan versnijd, ik deed het omgekeerd. Ik sneed de paprika’s doormidden en sneed de zaadlijsten er uit om ze dan op de grillplaat te leggen. Zodra ze zwart zien, haal je ze uit de oven en leg je ze in een ovenschotel of schaaltje. Dek af met huishoudfolie en laat even afkoelen. Als het goed is, haal je het velletje er vervolgens zo af (met een klein beetje prutswerk). Doe vervolgens alles samen in de blender en blend tot een lekkere spread/pesto.

    
Ideaal voor op een cracker of een volkoren boterham. Gezond, geen rommel en weer wat extra groentes binnen. We like a lot! Smakelijk!

En wie wilt, kan nog altijd aansluiten bij de challenge. Een aanrader!

2 gedachten over “Gezonde paprika-feta spread

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *