Havermout Deluxe: Havermout muffin met appel/kokos/noten!

Een heerlijk ontbijtje vandaag, voor al wie houdt van havermout, maar toch graag’s een afwisseling heeft. Iets meer werk natuurlijk én een baktijd van 30 minuten,…Dit zorgt ervoor dat deze muffins hier vooral in het weekend op tafel verschijnen. Laat je verrassen en geniet van de afwisseling van harvermout, warme appel, vanille, kokos en noten. Eigenlijk een soort havermout Deluxe, in muffin vorm: What’s not to like? MMMMM……

Nodig:
125g havermout
1 banaan
3 appels
2 eieren
150ml amandelmelk
1,5 tl kaneel
80 a 100 gram gemengde noten
2tl vanille extract
2 el kokosrasp (of meer naar smaak)
1 el lucuma

IMG_3841 IMG_3843Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de havermout, banaan, eieren, melk, kaneel en lucuma samen met één appel in grove stukken gesneden in de blender tot een deeg. Hak de noten grof en schil de 2 andere appels. Snij ze in kleine stukjes. Meng de noten en appelstukjes door het deeg en schep het deeg in de muffinvormpjes. Zet een 30-tal minuten in de oven. Laat eerst even afkoelen, zodat je ze voorzichtig uit de bakvorm kan halen. Eet bij voorkeur lauwwarm, dan zijn ze het allerlekkerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *