Havermoutkoekjes met chocolade

Goeiemorgen, morgen! Goeiedag… Geen ontbijtje vandaag, maar een lekker, knapperig koekje! Moet kunnen en véél leuker en gezonder om mee te nemen naar school….als ze de ochtend al halen, want ik vind ze moeilijk te weerstaan als ik ze ‘s avonds bak.

Nodig:
30g gesmolten boter of kokosolie
100g havermout
20g speltmeel
1,5tl bakpoeder
4 el honing
50ml warm water
30g kokosschilfers (of naar eigen wens. Ik deed het op gevoel en gok dat het zo’n 30 gram was)
50g pure chocolade grof gehakt
1 el lucuma, vrijblijvend, voor extra energie

Doen:
Verwarm de oven voor op 180g. Meng de havermout, speltmeel, bakpoeder, honing en kokos in een mengkom. Voeg tenslotte het warme water toe en kneed tot een deegje. Is het deeg te nat, voeg dan wat extra havermout toe. Het eindresultaat blijft vrij nat , maar bij het bakken komt dat goed! Voeg de stukjes chocolade toe en maak hoopjes van het deeg. Leg ze op een siliconen bakmatje op de bakplaat en bak in 20 a 25 minuten krokant. Laat ze even afkoelen en smullen maar!

IMG_4214

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *