Havermoutpizza!

Het is al even geleden dat we deze maakten, maar dit receptje mag hier niet ontbreken. Niet, omdat het mij meteen gigantisch intrigeerde en niet, omdat het hier gigantisch in de smaak viel. Een pizza waarbij je de bodem maakt van havermout en Griekse yoghourt. En that’s it. Geen ingewikkelde ingrediëntenlijst met bloem en meel en weet ik veel wat allemaal. Twee dingen. Klaar.  Daar houden wij van in onze crib.

De inspiratie vond ik op de fijne blog van aMuse Rouge! Een blog met wel meer lekkere receptjes. Hoog op mijn wishlist staan bijvoorbeeld deze gezonde choco receptjes. Ja, ik zeg het: voor iedereen op zoek naar inspiratie voor lekkere en gezonde gerechtjes, deze blog is echt een aanrader.

Maar dus: havermoutpizza! Here we go:

Nodig:
300g havermout
200g Griekse yoghurt
6 el tomatenpassata
2 tomaten
Gerookte ham
1 bol mozzarella
gedroogde oregano
peper en zout
toppings naar keuze (ananas of vlees, champignons…)

Doen:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Maal de havermout tot meel in een blender. Doe samen met de Griekse yoghurt in een mengkom en kneed tot deeg. Rol met een deegroller uit. Let op: op dit gedeelte ga je even vloeken. Aangezien het deeg breekbaarder is dan gewoon deeg is het soms een beetje zwoegen. Een goede tip van aMuse Rouge is om een drietal kleinere balletjes te maken die je afzonderlijk uitrolt. Plak de verschillende delen achteraf weer aan elkaar door ze samen te duwen. Je mag even vloeken, maar hou zeker vol. Het loont de moeite! Straks kan je heerlijk smullen van een gezonde pizza!

Leg het pizzadeeg op een vel bakpapier en bestrijk met de tomatenpassata. Bestrooi met de gedroogde oregano en verdeel de toppings naar keuze. Eindig met de mozarella en kruid met peper en zout naar smaak.

Zet de pizza 20 minuten in de oven. Proef en wees verwonderd. Dat gezond eten zo (!) lekker kan zijn!!!

IMG_2962

Bedankt aMuse Rouge voor de inspiratie!!! Deze komt hier zeker nog op het menu!!
Voor wie ook’s gezondere pizza wil proberen: deze recepten staan ook nog op mijn wishlist:
spelt havermout pizza of deze havermoutpizza. Beiden wel met uitgebreider ingrediëntenlijstje….To be continued dus.

4 gedachten over “Havermoutpizza!

  1. Joanna Talpe schreef:

    Deze pizza is echt meer of het maken waard!! Super lekker!
    Wanneer je minder “miserie” wil hebben met het uitrollen kan je dit ook doen tussen 2 bakpapieren,
    dan gaat dit super gemakkelijk!
    Ikzelf doe wel iets meer yoghurt in mijn recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *