Het allerlekkerste recept voor havermoutpap!

Steffi van Bye Bye Cheeseburger postte een tijd geleden een receptje van één van haar favoriete ontbijtjes: havermout met banaan en lijnzaad. Ik probeerde het recept zelf ook uit en voegde nog wat extra zaden en kokoschips toe en kon maar één ding concluderen: dit is lékker!!! By far, één van onze favoriete ontbijtjes hier nu! Probeer het zelf maar’s, you’ll be amazed!!

Nodig:
4el havermout
150ml amandelmelk
1 grote rijpe banaan
1 el gemalen zaden (zoals bijv deze)
1 el lijnzaad
kokoschips

Doen:
Maak de havermoutpap door de havermout en de melk aan de kook te brengen. Roer regelmatig om. Prak de banaan op een bodje tot moes en voeg hem toe aan de havermoutpap zodat ie nog héél even mee warm kan worden. Roer goed tot het één lekker papje wordt. Voeg de zaden toe en roer goed. Liefhebbers kunnen eventueel ook nog wat kaneel toevoegen. Werk af met wat kokoschips en smul!

IMG_4221

Be amazed, dit is vermoedelijk de lekkerste havermoutpap die ik al tegen kwam op mijn pad. Of zoals Jools zei: “mmmm, bananenpap”, maar dan echt wel héél lekkere, want ik lust eigenlijk niet eens zo graag banaan….

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *