Nieuwe verslaving: gebakken havermout uit de oven

MMM, we hebben het hier goed te pakken. Na de verse granola en het heerlijke bananenbrood hebben we een nieuwe verslaving: gebakken havermout met vers fruit. Lekker zeg!

En snel klaar én gezond. Wat wil een mens nog meer?
Het recept hoor ik zeggen? Oké dan, hier gaan we:

Nodig (voor 1 persoon)
50g havermout
20 g gesmolten boter
Honing (naar keuze, ik doe halve lepel dikke plak honing)
20 ml melk
1 ei
Wat bakpoeder
kaneel (naar smaak)
snuifje zout
Afwerking naar smaak en goesting: vers fruit, eventueel wat agave siroop of kokosschilfers, eventueel wat griekse yoghurt…kortom: alles wat je lekker vindt

Doen:
Verwarm de oven voor op 180g. Meng alles in een pot goed door elkaar en doe in een ovenschotel. Zet een half uurtje in de oven (of tot het goed gebakken is en dus een lekker krokant korstje heeft. Serveer en werk af met vers fruit en extra’s naar keuze. Maak je het recept voor meerdere mensen dan moet je niet 1 ei per persoon rekenen. 1 ei is ook voldoende voor een drietal personen, maar het is gewoon nogal moeilijk te delen als je het maar voor eentje maakt natuurlijk 🙂

 

JUMMERS!!!!

Ik haalde de inspiratie voor dit heerlijke ontbijtje bij HomeofComfort. Een site vol glutenvrije receptjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *