Ontbijtmuffins

Ontbijtmuffins! Ideaal om tijdens de drukke ochtendspits toch lekker en gezond te kunnen ontbijten. Helemaal ideaal als je op een receptje stuit wat super lekker is. Eigenlijk is het zo’n beetje Jools haar lievelingsontbijt (havermoutpap met geplette banaan) in cakejes vorm.

Meestal ben ik niet zo’n fan van cakejes op basis van banaan, maar bij dit cakeje stoorde het niet. In tegendeel, ik vind dit cakeje (zeker licht opgewarmd) écht een toppertje! Ik paste het wat aan volgens wat ik in huis had en kwam tot dit:

Nodig:
240ml amandelmelk
1 ei
1 zo rijp mogelijke banaan
90g havermout
1 el bakpoeder
beetje vanille
kaneel
zout
2 el kokosbloesemsuiker
toppings naar keuze: pecannoten, amandelnoten, rauwe cacao

Doen:
Plet de banaan en mix met het ei en de melk. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten en meng dan door het eiermengsel.  Laat tien minuutjes staan en verwarm de oven tot 200 graden. Schep het mengsel in muffinvormpjes en werk af met toppings naar keuze. Ik legde op enkele cakejes pecannoten, op andere amandelnoten en door het laatste beslag mengde ik nog wat cacao zodat ik chocolade cakejes verkreeg. Bak ze 20 a 25 minuten in de oven en smullen maar!

Foto’s zijn er niet. ‘s avonds was het te donker en ‘s morgens te druk. En daarna, tjach, dan waren ze gewoon op 🙂

 

2 gedachten over “Ontbijtmuffins

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *