Paleo style pizzadeeg maken!

Paleo is in. En voor die totaal ongeïnteresseerden die het nog niet kenden zijn er nu Fee en Jonas in Mijn Pop-Up Restaurant. Super tof wat die daar doen, hun gerechtjes zien er echt geweldig uit vind ik!

Door de aandacht op het programma besloot Het Laatste Nieuws een Paleo artikel te publiceren mét een receptje om zelf Paleo mini-pizza’s te maken. Ik was nieuwsgierig en besloot het recept meteen zelf eens uit te proberen. Door de verschillende ingrediënten (zonnebloempitten, pompoenpitten….) klonk het veelbelovend én waren de verwachtingen hooggespannen.

Helaas merkte ik net te laat dat mijn amandelmeel op was en moest ik dus improviseren. Ik besloot het amandelmeel te vervangen door boekweitmeel, want dat had ik nog staan. Het resultaat was niet 100% bevredigend, maar nu blijf ik mij dus afvragen of het met amandelmeel geslaagder zou zijn? De eerste happen waren redelijk lekker, maar wel erg (!) bio. Na een tijdje knabbelen was ik de smaak ook een beetje beu. Het deeg smaakte te hard door. Misschien dat het geschikter zou zijn om kleine hapjes van te maken? Ik wil het zeker nog’s proberen, maar dan meer in bruchetta stijl als hapje.

Omdat ik dus toch benieuwd blijf, deel ik hier alvast het recept, wie weet bevalt het jullie beter. En mochten jullie het eerder uittesten met het juiste meel, laat dan zeker hier iets weten over het eindresultaat, deal?

Nodig:
12 el amandelmeel
3 el zonnebloempitten
3 el chiazaad
3 el pompoenpitten
3 el sesamzaad
3 el gebroken lijnzaad
6 eieren
1 1/2 el himalayazeezout
italiaanse kruiden (en/of spaghettikruiden)
pizzabeleg naar keuze: tomatensaus, paprika, champignons, vlees, kaas, en kruiden….

Doen:
Mix het amandelmeel met alle zaden, eieren en wat zout. Meng ook de Italiaanse kruiden er door. Verwarm de oven op 190 graden en verspreid het deeg op het bakpapier op de bakplaat. Laat een 20-tal minuten bakken en snij ondertussen de groenten waarmee je de pizza wil beleggen. Haal de pizzabodem uit de oven en beleg naar keuze met tomatensaus, groenten, vlees en kaas. Zet nog een tiental minuten in de oven et voila: gezonde pizza is ready to go!

IMG_4470 IMG_4471 IMG_4472 IMG_4473 IMG_4474

Ziet er heerlijk uit, toch? Enjoy!

2 gedachten over “Paleo style pizzadeeg maken!

  1. Bianca schreef:

    Hoi Jessie,

    Ik heb net jouw blog ontdekt en ben druk aan het lezen en inspiratie opdoen. Ik had al heel veel goede en gezonde recepten maar ik ben altijd in voor wat nieuws!
    Ik denk dat het met amandelmeel heel anders gaat smaken gewoon omdat amandelmeel hele andere meel is dan boekweit. Luchtiger en smaakvoller

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *