Product in de kijker: Medjoul dadels

Dadels zijn een ideaal vervangmiddel om gebak op een gezondere manier te zoeten. Eén ding viel met meteen op toen ik me begon te verdiepen in de gezondere recepten: In de meeste recepten wordt gebruik gemaakt van medjoul dadels. Maar wat the hell is dat eigenlijk medjoul??

In het begin had ik geen idee van en deed ik het gewoon met dadels uit Albert Heijn. Ik lette er wel op dat ze ongezoet waren, want dat is helemaal geen zekerheid.

In het begin dacht ik dat een dadel een dadel was en dat dat toch allemaal zoveel verschil niet kon uitmaken. Tot ik eens zo’n medjoul dadels aan mijn boodschappenmandje toevoegde….wat een verschil zeg. Medjoul dadels zijn gigantisch groot, hebben echt vol vruchtvlees en zijn erg zoet en sappig. Ze zijn helemaal puur natuur zonder enige toevoeging. De medjoul dadels drogen van zichzelf nadat ze rijp zijn, terwijl andere dadels- die meestal dan nog verkocht worden in glucosestroop- worden gekonfijt.

Ik doe mijn dadels vaak in beslag voor gebakjes allerhande of in mijn smoothies. Je kan ze ook combineren met noten of kaas. Of gewoon als voedzaam tussendoortje voor de zoete goesting.

Vroeger at ik nooit dadels, nu zijn ze haast onmisbaar in onze voorraadkast. Een aanrader dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *