Recept: Lekkere, gezonde kokoskoekjes!

De laatste weken kocht ik een aantal boeken rond bakken zonder suiker. Eén ervan was Gezond Bakken van Amber  Albarda. Regelmatig blader ik door al mijn boeken en bijna altijd eindig ik met één van haar recepten. Ik maakte al: Vijf minuten koekjes (waarvan het lief vroeg waarom ik hoopjes mest gemaakt had, maar ze vervolgens dus wel binnen een half uur op waren), een appel-kokoscake die lekker maar wel wat bio smaakte en nu kokoskoekjes dus. Na mijn foto op Instagram en Facebook kreeg ik meteen de vraag om het receptje te delen, dus bij deze….Wie meer van dit gezonde lekkers wil: één adres! Buy this book, it’s good!

Nodig:
180g kokosrasp
2 el kokosolie, gesmolten
50 ml ahornsiroop (of lichte agavesiroop)
50 amandelmeel
2 eieren
2 tl Vanille-extract

Doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Doe de kokos, kokosolie en ahornsiroop in een grote kom en schep om. Voeg het amandelmeel toe. Klop de eieren los en voeg ze samen met het vanille-extract toe aan de kom. Kneed tot een mooi deeg en vorm er balletjes mee. Leg ze op het bakpapier en druk ze een beetje plat. Zorg dat de randen mooi rond zijn. Bak de koekjes in een 15-tal minuten goudbruin.

Ze zijn echt lekker én je huis ruikt er heerlijk van. Ze bevatten veel goede vetten en eiwitten en bovenal zijn ze lekker knapperig. Wij vonden ze allemaal héél lekker. Benieuwd wat jullie er van vinden.

4 gedachten over “Recept: Lekkere, gezonde kokoskoekjes!

 1. Barbara schreef:

  Ze zijn superlekker! Maar als ik ze in een koekjesblik bewaar, zijn ze na een uurtje hun knapperigheid al kwijt. Heb jij tips om ze krokant te houden?

  • jessie schreef:

   Helaas nog geen ervaring mee, bij ons waren ze redelijk snel op 🙂
   Zal ze nog’s maken en zien of dat bij ons ook het geval is en als ik dan tips heb, laat ik het zeker weten!

   • Kashe schreef:

    Hi Yvon,Bedankt voor de tip.Ik hou mezelf stdees voor van: heb je het nodig zo ja wat doet het dan met je als je het op eet.Als mijn man naar het buitenland is geweest neemt hij altijd veel chocola voor de kinderen mee.Zelf neem ik daar niets van omdat ik weet dat als ik eraan ga beginnen ik dan iedere keer als ik trek heb, ik dan een stukje ga pakken.Mijn snacks zijn noten,dadels en andere snacks uit het 90 dagen boek.Waar ik eigenlijk heel trots op ben dat ik het in huis heb.groetjes Cynthia

  • Ivanov schreef:

   Hoi Yvon,Ben blij met weer tips om verleidingen te weeartasn!Toch moet ik je zeggen, dat ik tot nu toe niet gezwicht ben. Chocola lijkt met het lekkerst maar uitgebannen. Ben heel gemotiveerd om fit en slank te worden/blijven.Ik hou trouwens meer van hartig. Pak dan een handje noten, heerlijk!!Toch denk ik stiekem weleens; zal ik dan nooit meer chocola eten? Ik hoorde wel dat puur 85% cacao te koop is. Misscien doe ik dat nog s!!Water drinken en zinnen verzetten is wat ik doe. Wil geen spijt van het verkeerde’ ervaren!!Groetjes van Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *