Voedzame, warme (chai) bananenpap

Mmmm, niets lekkerder dan een warm ontbijtje op koude winterdagen, toch? Deze bananenpap werd gesmaakt hier en hoewel het veel werk leek, was hij vrij snel klaar om op te eten.

Voor 2 personen:
80g macademia noten
80g amandelen
1 banaan
250 ml kokosmelk
125ml water
40g gedroogde kokos
1/2 th gemalen kardemom
1/2 th gemberpoeder (liet ik weg)
1/2 th kaneel
snuifje nootmuskaat
snufje zout
1 th vanille extract
1 el rauwe honing
verse bosbessen (of druiven)

Doen:
Maal in de keukenmachine de noten tot grove kruimels. In het boek staat dat het geblancheerde noten moeten zijn, maar ik deed het gewoon zo met de noten die ik huis had). Voeg de banaan toe en maal tot de banaan gepureerd is en doe het geheel in een kleine steelpan. Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de honing. Breng zachtjes aan de kook en laat een paar minuten pruttelen. Serveer de pap in ontbijtommetjes en werk af met de honig, bosbessen (had ik niet, dus ik ging voor druiven) en een beetje kaneel.

Heerlijk én voedzaam (maar niet zo fotogeniek). Wat wilt een mens nog meer? Buiten zomer en zon dan natuurlijk 😉

Dit recept komt uit het Paleo kookboek dat ik ontleende in de bib. Een fijn boek, vol lekkere recepten zonder gluten en suiker. Ik maakte er al enkele recepten uit klaar en ben fan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *