Zondag bakdag: heerlijke koekjes met speltbloem

Vandaag post ik een receptje van een freestyle experimentje deze ochtend in onze keuken.

Ik begon met een basisrecept voor “gezonde koeken” en gooide er a l’improviste nog wat dingen bij. Heerlijke koekjes, zonder suiker. Toch vrees ik dat ze kwa calorieën wel zullen kunnen meetellen want er gaat toch redelijk wat kokosvet in, maar ik denk vooral: deze koek zal toch gezonder zijn dan eender welke andere koek met suiker. Toch?

Here we go!

Nodig: 
125g kokosvet (tegenwoordig zelfs al te koop in t Kruidvat!)
100g speltbloem (gewoon gevonden in Carrefour)
100g kokossuiker
30g havermout
100g gedroogde cranberries (maar ik had maar 40 gram in huis)
1/4tl bakpoeder
Snuifje zout
1 ei
Kaneel naar smaak
Eventueel kardemon (maar had ik niet)
Ik vulde at random aan met: gehakte walnoten en gehakte dadels (3).

Doen:
Meng dit alles zorgvuldig en krachtig door elkaar, zorg dat je geen witte brokjes kokosolie meer ziet zitten. Rol het deeg vervolgens in folie tot een stevige rol en leg deze minstens 30 minuten in de diepvries. Snij de rol in schijfjes en bak ze in zo’n 10 minuten in een oven van 190 graden.

Echt héél lekker en gezonder dat de suikervolle alternatieven! Ook Jools en Ellis smulden ervan, dus kidsproof zijn ze ook al!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *