Boek Review: Zonder Suiker mét recept voor heerlijke lunch: gegrilde asperges met feta en pijnboompitten

Eén van mijn vernieuwde goede voornemens is om weer wat meer gebruik te gaan maken van mijn vele kook- en inspiratie boeken. Ik ben vast niet de enige die kasten vol kookboeken heeft staan, maar uiteindelijk bijna altijd inspiratie gaat zoeken op het internet. Toch?

Vanaf nu niet meer dus! Eerst aan de beurt was het boek: Zonder suiker. Stop de verslaving, word gezonder van Anne Marie Reuzenaar. Een boek dat in de eerste plaats inzicht probeert te geven in de effecten van “slechte” suikers. Het boek helpt je in 28 dagen het roer om te gooien en op het einde staan er dan een 120-tal makkelijk toepasbare recepten. Geen al te rare of moeilijke ingrediënten, altijd een pluspunt. Het boek zelf is very basic (geen heerlijke foto’s), maar de recepten zijn tot nu toe wel een groot succes en dat is en blijft toch wel het belangrijkste natuurlijk. Wat mij betreft is dit boek toch wel een aanrader en er staan hier nog heel wat receptjes gemarkeerd die ik de komende dagen wil gaan uittesten.IMG_3160

Eentje wat ik graag deel is het receptje voor gegrilde groene asperges (één van onze favorieten hier!).

Nodig:
2 el pijnboompitten
600g groene asperges
2 el olijfolie
zeezout
50g schapenfeta
1 citroen (of citroensap)
zwarte peper
grillpan

Doen:
Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze lekker bruin zijn. Snijd de uiteinden van de asperges en was de asperges even. Leg ze in een schaal en giet de olie er over. Bestrooi met zout en schut even goed op, zodat alles goed verspreid zit. Verhit de pan en rooster de asperges gedurende een 8-tal minuten tot ze gaar zijn. Draai af en toe om. Leg ze terug in de schaal en besprenkel met wat citroensap. Voeg naar smaak zout en peper toe en garneer met de geroosterde pijnboompitten. Ik deed er nog wat gemengde sla, spinazie en tomaten bij.

IMG_3151 IMG_3149L

Benieuwd of jullie er even enthousiast over zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *