Speculoos havermout

Speculoos, zijn er mensen die daar niet wild van worden?
Ik ken ze alleszins niet. Omdat we niet elke dag ultra gezond moeten en willen eten, mag het dus ook eens iets meer zijn. Een heerlijke havermoutpap met echte speculoosbrokken bijvoorbeeld.

Nodig (2 grote porties):
0,5 l amandelmelk
80g havermout
6 speculoosjes
enkele amandelnootjes
Een banaan

Doen:
Verwarm de melk met de havermout in een pan. Roer goed en breng zachtjes tot koken. Zet het op een laag vuurtje en roer af en toe om. Snij ondertussen de banaan in partjes en snij ook de amandelen in kleinere  stukjes. Zodra de havermout even gekookt heeft, voeg je een 3-tal speculoosjes in stukken toe. Roer goed onder. Het mogen (graag zelfs!) best grote brokken zijn. Dat is alleen maar lekkerder, geloof mij! Haar de pot van het vuur en verdeel het mengsel over de kommetjes. Werk af met schijfjes banaan, stukjes amandel en, omdat het feestdagen zijn, verbrokken er nog een speculoosje over. Gewoon omdat het kan 🙂

IMG_6709

Voor wie het toch gezonder wilt houden, maar wel houdt van speculaassmaak: neem zeker een kijkje bij Puur Suzanne. Bij haar vond ik de inspiratie voor dit speculoos receptje. Zij maakt echter een gezondere variant met dadels en speculaaskruiden.

Enjoy!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *